,

4 motive pentru care web designerii trebuie să cunoască HTML şi CSS

You are the CSS to my HTML

Există web designeri care nu sunt  capabili să-şi implementeze propriile creaţii. Am scris prima line de cod, aici mă refer la HTML şi CSS, acum 2 ani. Faptul că m-am hotărât să învăţ HTML şi CSS a fost o decizie inspirată.

Internetul e plin de pagini web care vin cu inovaţii şi care te încurajează pe tine ca web designer să foloseşti stiluri speciale. Designerii care lucrează direct cu materiale pentru web, nu numai prin medii simulate cum ar fi Photoshop, au un avantaj pentru a face să se întâmple acest lucru . Ok, dacă lucrezi la un joc sau site în Flash ori o aplicaţie  în Flex poţi să ignori acest avantaj 🙂

Ştiu că fiecare designer care are în faţă un canvas gol se gândeşte the sky is the limit şi exact asta vrei. Vrei sa creezi ceva WOW. Trebuie totuşi să respecţi anumite reguli de bază pentru de Web. Sper să pot dezvolta ideea într-un alt articol.

1. Photoshop + HTML + CSS = LOVE

Există multe persoane care văd codul ca o restricţie pentru web designer. Fals. Învăţând HTML şi CSS mi-a deschis noi orizonturi şi posibilităţi creative. Practic, învăţând cum să codez, am devenit un web designer mai bun.

2. Designul tău va ajunge pe Internet exact aşa cum l-ai desenat

Dacă separi complet procesul de design şi implementarea, intervine inevitabil un punct în care design-ul începe să se degradeze. Şi nu este neapărat vina coder-ului. Aici sunt implicaţi mai mulţi factori decizionali. Aşa se întâmplă în această industrie.

3. Economiseşti timp

Când ai terminat proiectul în Photoshop îţi decupezi instantaneu macheta şi o implementezi. Nu trebuie să predai imaginile şi specificaţiile unui coder, care în mod sigur îţi va returna pachetul de informaţii, îţi va cere modificări şi te va bombarda cu alte întrebări. Este time consuming. Proiectul la care lucrezi a ajuns aici într-un punct mort care poate să dureze mult prea mult timp.

4. Oportunităţi în carieră

Dacă eşti un web designer care nu ştie încă să codeze, învăţarea codurilor HTML şi CSS îţi oferă acces la noi joburi, indiferent că eşti freelancer, angajat sau ambele. Îţi recomand să-ţi ridici standardele. Nu ai să regreţi. Ai nevoie în mod obligatoriu de aceste aptitudini. Există clienţi şi companii care nu te angajează dacă nu ştii cod.

Concluzie

Evident, există cazuri în care nu este normal să-ţi foloseşti din timpul alocat web designului pentru a actualiza în mod constant un site web, în mod special la proiectele mari.

Pe ansamblu, un client căruia îi pasă de conţinutul proiectului şi modul de prezentare, cred că va obţine cele mai bune rezultate cu un designer care ştie să codeze.

4 replies
  1. Molia
    Molia says:

    Mai adauga inspiratie in a scrie textele/continutul…si acest 3 in 1 va fi ceea ce deja angajatorii cer pe piata: o corcitura profesionala (stiu, suna urat) care acopera munca unui programmer, designer/dtp-ist si mk/copywriter!

  2. Andrei Gusan
    Andrei Gusan says:

    @Molia: daca lucrezi in on-line, e necesar sa stii cu ce se mananca partea asta cu atat mai mult daca esti web designer. Asta nu inseamna ca trebuie sa stii sa codezi in PHP, sa faci norisorii sa zboare prin browser cu JavaScript sau sa optimizezi baze de date 🙂

Comments are closed.